Setkání a události

PARADISE 2015: Festival ART FOR LIFE podporuje prevenci HIV/AIDS

  • Date:01.12.2014
  • Photogallery:open
Fotografie Martina Kamene - umělci v boji s nákazou HIV
Art for Life se už sedm let věnuje prevenci HIV/AIDS. 

Občanské sdružení Art for Life založili v roce 2008 návrhář Josef Čechota, fotograf Martin Kámen, režisér Daniel Kupšovský, designér Jan Torsten Valder. V České republice je jeho činnost svým rozsahem ojedinělá. Spolek pořádá prodejní výstavy, dražby uměleckých děl, kulturní akce a vydává charitativní kalendář s fotografiemi významných českých osobností. Tvářemi kalendáře byli v minulých letech například Jiří Korn, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Rena Langmannová, Ivan Trojan, Tonya Graves, Eliška Balzerová, David Kraus, Anna Polívková, Otto a Jiří Bubeníčkovi, Zuzana Bydžovská, J.P.Muchow, Dara Rolins, Vavřinec Hradílek, Jan Saudek, Tereza Černochová, Simona Stašová, Jana Plodková, Jan Čapek, Andrea Kalivodová, Martin Gardavský, Jakub Polanka,Ondřej Brzobohatý, Petr Čtvrtníček a další.

Art for Life se věnuje i vlastní preventivní a osvětové činnosti, dlouhodobě podporoval činnost Domu světla v Praze, nyní  podporuje AIDS centrum Nemocnice na Bulovce.

Uplynulých sedm ročníků vyneslo přes jeden a půl milionu korun. 

Připomeňme si některé události uplynulých ročniků festivalu. Tak například druhý ročník Art for life probíhal během celého listopadu 2009  na mnoha místech v Praze.  V The Chemistry Gallery proběhla prodejní výstava, výtěžek šel na podporu anonymního a bezplatného testování na HIV/AIDS v Domě světla. Dále proběhly koncerty, módní přehlídky, sportovní turnaje a další akce. 

V roce 2014 obdrželo Art for Life grant od MAC AIDS FUND ve výši 400 000 Kč. Tato finanční částka je rozdělena do tří projektů - 100 000 Kč  na podporu vydání a bezplatného rozeslání knihy „HIV infekce - Současné trendy v diagnostice, léčbě a ošetřovatelství“ autorského kolektivu Mgr. Veroniky Kulířové a MUDr. Davida Jilicha, 100 000 Kč na tiskové a produkční náklady kalendáře Art for Life PARADISE 2015 a 200.000,- bude použito na rekonstrukci a nákup zdravotnického vybavení lůžkového oddělení AIDS centra na Bulovce.  

Kalendář Paradise 2015 představuje 12 fotografií, které na téma vášeň vytvořili naši přední fotografové a osobnosti. Inspirací byl tentokrát pro fotografy symbol ráje. 

KDE KOUPIT KALENDÁŘE PARADISE 2015?

Q CAFE, Opatovická 12, Praha 1

BOUDOIR U STA RÁN, Francouzská 50, Praha 10

Nebo online na Queershop.cz

http://www.artforlife.cz/index.php?page=paradise-2015

Další informace naleznete na: http://www.artforlife.cz.

Fotogalerie

  • Date:01.12.2014