Politika

Stehlíková: podporuji Martina Bursíka v čele Strany zelených

  • Date:30.08.2008
Martin Bursík
Vedení Martina Bursíka je spojeno s historickým vstupem Strany zelených do Sněmovny a do vlády a je zárukou splnění slibů, daných voličům.
Tiskové prohlášení předsedkyně Ústecké krajské organizace SZ Džamily Stehlíkové

Strana zelených stojí na rozcestí, kdy Dana Kuchtová kandiduje na pozici předsedkyně strany ve snaze zásadně změnit politický kurz Strany zelených v polovině volebního období.

Potvrzení Martina Bursíka v čele Strany zelených, zachování stávajícího politického směřování strany a setrvání zelených ve vládě umožní zeleným i nadále prosazovat v rámci vládní koalice své cíle a priority. Žádná koaliční strana, ani Strana zelených, neprosadí svůj volební program na sto procent, ale není to důvod pro změnu vedení a kurzu strany. Prosadíme značnou část zelených cílů a priorit, zakotvených v programovém prohlášení vlády – především v oblasti ochrany klimatu a životního prostředí, ochrany lidských práv a menšin, podpory neziskového sektoru a proevpropského směřování země.

Pokud by Strana zelených změnila svůj kurz, opustila bez zásadního důvodu koaliční spolupráci, vystoupila z vlády a z koalice a omezila se na nekompromisní hlásaní aktivistických proklamací převzatých od opozice, ztratila by svůj vliv na politické scéně a neprosadila nic ze svých cílů a programových priorit. Radikální změna kurzu strany by vedla ke snížení důvěry voličů a výrazně by snížila šanci zelených v nadcházejících krajských volbách.

Proto jako předsedkyně Ústecké krajské organizace Strany zelených vyjadřuji plnou podporu Martinu Bursíkovi v čele Strany zelených.

V Praze dne 23. července 2008

Džamila Stehlíková
Předsedkyně Ústecké krajské organizace SZ
  • Date:30.08.2008