Politika

Stehlíková v Politickém spektru ČT24: Zeman prošlapává cestičku Putinovi

  • Date:08.02.2015
  • Photogallery:open
Politické spektrum
Celý svět považuje proruské postoje prezidenta Zemana za oficiální pozici ČR, ačkoliv stanovisko české vlády k ruské agresi na Ukrajině je opačné a koresponduje s politikou EU. 
Zaorálkovi trvalo rok ve funkci ministra zahraničí, aby si uvědomil, že by neměl být spolujezdcem vedle prezidenta, ale řídičem. Zaorálek zaspal, mezi tím Zeman brutálně strhnul volant, otočil o 180 stupňů a ujíždí v protisměru, na východ, směrem na Moskvu. Zaoralek sice pokusil vytrhnout Zemanovi volant z rukou, ale hned toho nechal, protože nemá dostatek politické odvahy alespoň stát za svým názorem.
 
Když se díváte zvenku, vidíte dvě České republiky - jednu vládní, druhou stínovou, "hradní". Ta vládní přiznala ruskou agresi na Ukrajině a podpořila protiruské sankce, ta stínová, hradní - naopak. Svět považuje názory Zemana za oficiální stanovisko ČR.
 
Proto každý průměrný Evropan myslí, že Česká republika podporuje ruskou agresi na Ukrajině, považuje tuto strašlivou válku za chřipku a je proti evropským sankcím, ačkoliv je členem společné unie. Kvůli Zemanovým nezodpovědným výrokům v oblasti zahraniční politiky Česko může být vnímáno jako trojský kůň Ruska v Evropě a ztrácet důvěryhodnost u naších partnerů v EU a v NATO. Tím ztrácí mezinárodní prestiž, vydobytou v době působení Václava Havla. Proces mezinárodní marginalizace  Česka urychluje "ekonomizace" české zahraniční politiky a ústup od principiální ochrany lidských prav a demokracie všude ve světě.
 
Podle Džamily Stehlíkové se čtvrť století po pádu komunismu začínáme odklánět od polistopadového vývoje a vracet se zpět v dějinách.  
 
Celou debatu můžete sledovat zde: 
 
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10116287760-politicke-spektrum/215411058200006 

Fotogalerie

  • Date:08.02.2015
  • Zdroj:ČT24
  • Autor:ČT24