Téma dne

Zelení v Ústeckém kraji chtějí za předsedu Martina Bursíka

  • Date:31.08.2008
Zelení krajští radní s Martinem Bursíkem
Rada krajské organizace Strany zelených v Ústeckém kraji vyjádřila podporu Martinu Bursíkovi ve funkci předsedy Strany zelených a podpořila členy jeho týmu, kandidující do předsednictva strany na nadcházejícím sjezdu
Rada krajské organizace SZ Ústeckém kraji podporuje Martina Bursíka na pozici předsedy strany. Zároveň vyslala další kandidátky a kandidáty do soutěže o místa v předsednictvu strany, které bude voleno na nadcházejícím sjezdu v Teplicích. Rada na svém jednání 27. srpna dala podporu těmto osobnostem: poslankyni Kateřině Jacques, ministryni pro lidská práva a menšiny Džamile Stehlíkové, ministru školství, mládeže a tělovýchovy Ondřeji Liškovi a náměstku primátora města Brna Martinu Anderovi.

Pokud by Strana zelených změnila vedení a kurz, opustila bez zásadního důvodu dosavadní koaliční spolupráci a omezila se na nekompromisní hlásaní aktivistických proklamací převzatých od opozice, ztratila by svůj vliv na politické scéně a neprosadila nic ze svých cílů a programových priorit. Potvrzení Martina Bursíka v čele Strany zelených, zachování stávajícího politického směřování strany a setrvání zelených ve vládě umožní podle členů krajské rady i nadále prosazovat v rámci vládní koalice cíle a priority strany podle slibů, daných voličům.

Žádná koaliční strana, ani Strana zelených, neprosadí svůj volební program na sto procent, ale není to důvod pro změnu vedení a kurzu strany. Pouze jako součást vládní koalice prosadíme značnou část zelených cílů a priorit, zakotvených v programovém prohlášení vlády - především v oblasti ochrany klimatu a životního prostředí, ochrany lidských práv a menšin, školství, podpory neziskového sektoru a proevpropského směřování země. Toto zachování kontinuity vnímají ústečtí zelení také jako předpoklad úspěchu v krajských volbách.


Džamila Stehlíková
Předsedkyně RKO SZ Ústeckého kraje

  • Date:31.08.2008
  • Autor:Rada krajské organizace SZ v Ústekém kraji